2012. július 27., péntek

ABC

Gondolkodtam a babaszoba dekorációján, és mostanában nagyon tetszenek a falra felfüggesztett naaagy színes betűkből kirakott nevek. Elkeztem keresgélni a neten és egy csomó jó dolgot találtam. Természetesen nem csak ABC-t, hanem más papírból kivágható, hajtogatható, ragasztható dolgokat is.
Az ABC-t itt találtam, ezen az oldalon más jó dolgot is van, de ami nekem nagyon tetszett, és már próbáltuk is gyerektáborban, az itt található, a Canon oldalán, mint például ez az akvárium.


Házikó felújítása

Az elmúlt röpke egy év alatt nagyon sokminden megváltozott. Kb egy éve ilyenkor kezdtünk el komolyan válogatni a környéken fellelhető, lakható állapotban levő eladó házak közül. Azt éreztük eljött az ideje a letelepedésnek és a család alapításnak. Novemberre sikerült is megszerezni a hazikónkat, azonban kisebb felújításra szorul, de rosszabb helyzetet is el tudnék képzelni. Egy hónapos festés, csempézés, pakolás után, november 25-én itt töltöttük az első éjszakánkat. Emlékszem, meglepő módon nagyon jól aludtunk. Bár igaz, az ágyunk a régi volt, a fal színe ugyanolyan lett, mint a régi lakáskánkban.

Mindenki azt mondja: "amit nem csináltál meg beköltözés előtt, az már úgy is marad". Hát szégyen szemre, nálunk ez nagyonis igaznak bizonyult. Bár igyekszünk-igyekszünk, de azért mégiscsak lassabban halad az ember...

A kertes ház egyik lényege számunkra, hogy végre kutyázhatunk! Az első, akivel bővült a családunk, egy fekete dán dog (német dog) volt. Ezen az izgalommal teli februári napon tudtuk meg azt is, hogy nem háromra, hanem négytagúra nőtt a családunk, de ennek szemmel látható bizonyítéka csak októberben lesz :). Idő közben, mivel Aisha, a dog nagyon kezdett hozzánk nőni (két percre nem lehetett egyedül hagyni, mert sírt), úgy döntöttünk szerzünk neki egy pajtit. Így került hozzánk Kicsi/Pici, a drótszőrű tacskó-kitudjamelyikszomszédkutya keveréke.


Így éldegélünk boldogan :) !

2012. július 26., csütörtök

Pinterest

Sajnos csak nemrég találtam rá erre a szuper oldalra. Ajánlom mindenki figyelmébe, aki szeret rendszerezni, gyűjtögetni, jó képeket nézegetni. Vigyázni kell, mert könnyű rászokni, illetve munkahelyen nem a legeffektívebb időtöltés :)
Katt ide:
Íme az oldal!




Tatty Teddy

Igen, még mindig... Az utolsó bejegyzés óta történt néhány változás az életemben/életünkben, ami persze nem is csoda, hisz olyan rég volt már, hogy jobb nem is beszélni róla.

Szóval még mindig Tatty Teddy, persze még kontúr nélkül, de már szépen lassan haladok vele. Megmutatom milyen lesz:





és azt is, hogy én hol tartok eddig (kontúr nélkül):


illetve egy kicsi kontúrral (mindig a szemével kezdem :) )


Be kell, hogy valljam, nem vagyok az a színkód mániás, szóval a színek az eredetitől eltérnek, ráadásul nem is Anchor fonalakat használtam, ahogy a illett volna, hanem Puppetst. Nekem igy is nagyon tetszik :)

Szeretem a mesefigurás, gyerkőcös mintákat, csak eddig nemnagyon volt kinek készíteni. Még szerencse, hogy a 29. hétben vagyok... :) Így már csak megjön az ihlet és végre a blog is életre kel. Úgylegyen!